#1
Pandora Bracelets Goedkoop
[Image: 599190C01_RGB.JPG]

Na een winstwaarschuwing maandag die vragen opriep over de geloofwaardigheid van het management, kondigde Pandora Bracelets Dames aan dat CEO Anders Colding Friis zal aftreden. Het is begonnen met het zoeken naar zijn vervanger en heeft voormalig Body Shop-baas Jeremy Schwartz aangenomen als Chief Operating Officer.

Pandora Bracelets Heren produceert ook zijn eigen bedels. Dat kan de winst verhogen wanneer de verkoop snel vooruit gaat en schaalvoordelen optreden, maar het is een aanzienlijke belemmering als ze stagneren. Pandora mikt op een extra besparing van 200 miljoen kronen vanaf 2021. Verdere efficiëntie en flexibiliteit in de productiebasis zullen nodig zijn.

Het succes van Pandora Bracelets Nederland is legendarisch geweest in de financiële wereld. In 2008 kocht Axcel, een in Denemarken gevestigde private equity-onderneming, een belang van 60 procent in Pandora Bracelets Goedkoop van Enevoldsen. In 2010 bracht het het juwelenbedrijf naar de beurs van Nasdaq Kopenhagen. Nadat het op de eerste dag voor 1,83 miljard dollar aan aandelen had verkocht, werd het door publicaties zoals de Wall Street Journal uitgeroepen tot een van Europa's beste beursintroducties van het jaar.